HIUKSET

 

Hoida hiuksiasi ja päänahkaasi kuten muutakin ihoa

Terveet elämäntavat näkyvät hiusten kunnossa

Munuaisten kunto näkyy hiuksissa. Syö terveellisesti ja niin että saat kaikki ravintoaineet, vitamiinit ja hivenaineet, joita myös hiuksesi tarvitsevat voidakseen hyvin.

Hiero päänahkaa

Hiero päivittäin päänahkaa muutama minuutti. Käytä sormenpäitä hierontaan ja käy koko päänahkasi lävitse. Hieronta tehostaa myös päänahan verenkiertoa ja ravitsee hiuksia. Voit tehostaa hiuspohjan hierontaa myös öljyllä.  Hiero öljyä tasaisesti eripuolille hiuspohjaa ja anna vaikuttaa 30 min. Lämpö tehostaa vaikutusta ja siksi se sopii erinomaisesti myös saunan yhteyteen.

Hiusten pesu ja yrttien hyödyntäminen

Pese hiuksesi korkeintaan kolme kertaa viikossa. Liiallinen pesu on haitallista ja aktivoi vain tukan rasvoittumista. Kun peset tukkasi laimenna shampoo ja levitä se hyvin kosteuttamiisi hiuksiin. Huuhtele tukkasi lopuksi viileällä vedellä, jotta hiussuomut menevät umpeen. Shampoon hoitotehoa voit parantaa helposti kasviuutteilla.  Kokeile laittamalla 5 tippaa nokkosuutetta rasvoittuville hiuksille ja kamomillauutetta kuiville ja hauraille hiuksille

Ennen hoitoaineen levittämistä

Kun peset hiuksia, painele ylimääräinen vesi hiuksista pyyhkeeseen ennen hoitoaineen levittämistä. Hoitoaineen vaikutus laimenee, jos levität sen litimärkään tukkaan. Lopeta huuhtominen, kun hoitoaine on huuhtoutunut. Tee viimeinen huuhtelu niin viileällä vedellä kuin siedät. Näin hiuspohja virkistyy, hiussuomut sulkeutuvat ja hiusten pinta silottuu. Sileät hiukset ovat kiiltävät.

Kuinka hoitaa hilsettä

Hilseongelma saattaa osaksi tulla sisältäpäin. Ongelmaa aiheuttavat usein stressi ja usein myös huono yleiskunto. Yleiskunnon parantamiseksi nauti sisäisesti hyviä öljyjä ja hivenaine ja vitamiinivalmisteita. Ota nokkosta ja peltokortetta puristeina. Ulkoisena hoitona kokeile hieroa kehäkukkavoidetta päänahkaan ja usein saattaa käydä niin että saat näistä molemmista sekä ulkoisesta että sisäisestä hoidosta piankin jo avun. Tukkaan ja päänahkaan kannattaa käyttää vain hyvä laatuista shampoota. Kokeile Frantsilan Koivu-Turve shampoota, jonka koivunmahlan ja nokkosen mikroravinteet hoitavat ja syväpuhdistavat hiuksia ja päänahkaa hellävaraisesti. Rosmariinin eteerinen öljy stimuloi päänahan verenkiertoa elvyttäen näin hiusten terveyttä. Rosmariini on hyvä kasvisrohto hilseen hoidossa.

Hiusten lähteminen

Tukka ohenee iän myötä, vaihdevuosien takia, sairauksien ja myös stressin johdosta. Munuaisten vahvistaminen on tässäkin yhteydessä tärkeää. Varsinkin raudan puute saattaa naisilla vaikuttaa hiusten lähtöön. Runsaat kuukautiset ja laihduttaminen vaikuttavat myös hiusten lähtöön. Kannattaa mittauttaa omat arvonsa. Rautaa saat hyvin nokkosuutteesta ja muista myös C-vitamiini, jotta rauta imeytyisi kunnolla.